mandag 29. oktober 2012

Julebok

Hei på deg!
I natt kom det masse snø, det var så utrolig koselig å stå opp til hvite jorder og se snøen som faller i lyset fra utelampene. Julestemningen kommer snikende fra alle kanter nå.
Som sagt så har jeg skrudd opp tallerkenhylla på kjøkkenet, og det ble koselig.
Litt lettere å bytte ut innholdet i den når den henger her enn på stua. Hjulvispen måtte vi finne frem etter å ha lest Mormor og de åtte ungene, Hanna synes det er kjempestas å bruke den til vaffel- og pannekakerøre

Neste uke drar Hanna og jeg nordover i barnedåp, og da tar vi med oss julegavene som skal dit. Dermed fikk jeg et lite påskudd til å sette frem juleboka mi, ble nesten litt snikpynting. Mannen min er veldig obs på at  jeg ikke trenger å pynte før i desember. Men, med denne boka fikk jeg tilfredsstilt litt julepyntetrang. Den er jo tross alt veldig nyttig å ha fremme.
I juleboka har jeg nemlig skrevet opp alle julegaver vi har gitt bort de siste sju årene, det er utrolig kjekt å bla tilbake å se hva vi har gitt til de ulike familiemedlemmene. Veldig greit å oppdatere julegaveinnkjøpene ved å krysse ut de julegavene som kjøpes i løpet av sommeren og høsten
Jeg har også skrevet opp det som skal handles inn av mat, lys etc til jul, og ut fra den lager jeg en ny liste som jeg har liggende fremme og krysser av etter hvert som jeg handler inn. 
Alle oppskriftene vi bruker til jul har jeg også samlet her, og skriver inn nye oppskrifter når jeg kommer over noen godsaker.Det tar litt tid, men det er utrolig koselig å sitte med sånne puslerier, dessuten er det jo viktig å holde på tradisjonene i advents- og juletiden 

Jeg har kjøpt boka på Libris, pyntet den med juleark fra scrappesakene, konglestempel og div. bokstavklistemerker.
Jeg pleier alltid å merke alt jeg lager, da er det lett å se hvor ting kommer ifra.

Her er vår julefavoritt
1/2 boks lys sirup
1ss melis
1 boks peanutsmør
1dl knust cornflakes
1dl kokosmasse

200gr sjokolade

Bland alt sammen, smelt og bre utover bakepapir på en stekeplate og sett kaldt
Smelt sjokoladen og bre over - avkjøl
Smelt en plate lys sjokolade og lag mønster (hvis du vil)
Skjær i små biter og oppbevar kjølig

Disse er kjempegode, veldig lettvint og fine som vertinnegave om du putter dem i et fint glass du pynter med litt julepynt eller lager et kremmerhus du pynter med nostalgiske julebilder

Ha en strålende ettermiddag!
Klem fra meg

søndag 28. oktober 2012

flytting av hyller

God søndag til deg og takk for at du titter innom bloggen min!
Badet er fortsatt ikke ferdig, vi har nå hatt fire turer til Megaflis og enda har vi ikke fått alt i hus. Utrolig kjedelig å måtte kjøre frem og tilbake pga at de ikke har varer de sier de har, og rett og slett dårlig kundeservice. Så siden det tar tid med å få badet ferdig, må jeg finne på noe annet å gjøre i heimen.
Når jeg sitter og strikker blir det til at jeg kikker meg litt rundt i stua, etter noen kvelder fikk jeg så lyst til å bytte ut tallerkenhylla med en annen hylle. Tallerkenhylla var egentlig litt liten til å ha på stua, så den ble skrudd ned til fordel for en hylle som nå snart har vært i samtlige rom i huset.



 Hylla er fra Ib Laursen, og jeg liker den veldig godt. Det var egentlig litt deilig å få bort tallerkenhylla, ble liksom ikke så rotete på veggen når den ble borte. Tallerkenhylla fikk seg plass på kjøkkenet.

Jeg ønsker deg en fortsatt god søndag og en herlig ny uke!
Vi er i full gang med juleforberedelser og jeg elsker det!
Klem fra meg 

fredag 19. oktober 2012

bestemorsruter blir høstteppe

God fredag til deg!
På kveldene nå koser jeg meg med å hekle bestemorsruter som til slutt skal bli et høstteppe. Om det blir ferdig i løpet av denne høsten eller neste er heller uvisst. Men, det er koselig å sitte og pusle med dette og jeg kan legge det fra meg og gjøre andre ting imellom, uten å stresse med å bli ferdig - og det er jo hele kosen med et håandarbeid. Dessuten er det også et håndarbeid det er greit å ta med på jobb, hvis jeg får lyst til å hekle litt i pausa.
Kanskje litt uvanlig fargevalg av meg, men tok sjansen og jeg tror jeg kan ende opp med å like dette når jeg en gang blir ferdig.
Jeg har kjøpt garn på Europris, Trysil garn - alfa. Garnet er godt å hekle med også varmer det jo også litt da.




Når teppet blir ferdig får det nok plass oppi senga på stua, gleder meg til å sitte eller ligge der med håndarbeid eller et kryssord.

Ønsker deg en finfin høstkveld!
Vi skal kose oss med enchilada og norske talenter, og lade opp til innspurten av badet i morgen :-)
Klem fra meg 


onsdag 3. oktober 2012

Baderomsinnredningen blir til...

God onsdag til deg!
I helga gikk mannen igang med å lage baderomsinnredningen, den ble plassbygget med benkeplater fra Montèr og resultatet ble veldig bra :-)
 Mannen i full sving, utrolig greit å ha en mann som er snekker og som har alt mulig utstyr

 Skapdørene er kjøpt på Ikea, (Absrakt og høyglans)

Slik ble det til slutt, og vi ble veldig fornøyd. Vi får god skapplass og enda noen småhyller til vaskekluter og litt småtterier.

I går fikk jeg malt to strøk med panellakk på veggene og innredningen og det gjorde seg.
Nå gjenstår det å skjære hull til vasken, sette inn benkeplate med olje, kjøpe badekar, fore vinduet og liste - vi nærmer oss slutten :-)

Ønsker deg en finfin høstkveld!
Klem fra meg