mandag 27. august 2012

høsten er her

Riktig god mandag til deg!
Nå har høsten kommet, i dag var det bare 6 grader da jeg sto opp og himmelen var skyfri.
Jeg synes det er en herlig tid vi går i møte, det er koselig å finne frem pledd og tenne lys på kveldene.
 I dag har jeg vært på tur på jobben, og da så jeg noen skjønne rognebærtrær og plukket med meg med en stor bukett (fikk også litt hjelp av ungene). Da jeg kom hjem laget jeg disse to kransene til å ha på ytterdørene og en til barnehagedøra også.
 Det ble en koselig høststemning ved inngangspartiet

Var også innom Blomsterverden og fikk med meg noen lyngplanter, så da ble litt høstlig på stolen også.

Ønsker deg en fortsatt fin mandag og en finfin ny uke!
Klem fra meg

onsdag 22. august 2012

nye kjøkkenkluter

God onsdag til deg!
Har den siste tiden brukt opp restegarn til å strikke noen kjøkkenkluter til meg selv. Jeg har tatt en liten pause i julegavestrikkingen, og det er deilig å ha noen småprosjekter. 
Kjøkkenkluter har man jo alltid brukt for.
Dette er mine favorittfarger og jammen matcher de ikke også mine favoritter fra Green Gate.

 Det ble litt ulik størrelse på de siden det var restegarn, men de gjør da nytten for det.
Disse klutene er kjempelette å strikke og er gjort på et par dager.

Jeg ønsker deg en fortsatt fin onsdag!
Klem fra meg

søndag 19. august 2012

bursdag

God søndag til deg og takk for at du titter innom  bloggen min!
I går hadde mannen min bursdag og vi hadde bare de nærmeste til pizza og kaker.
Å dekke et bord til en mann som er omgitt av veldig rosa jenter er ikke så lett, men etter en tur i kjelleren, fikk jeg en idè.
 Mannen min er en ivrig rådyrjeger, så da tenkte jeg å pynte med gevir på bordet, vi hadde ingen rådyrgevir, men et elggevir gjorde nytten. I tillegg brukte jeg steiner fra Mjøsstranda og noen enkle blomster (vet ikke hva de heter) fra Blomsterverden
 Bordet ble rent og enkelt, og mannen likte det godt. Han er en stor fan av uttrykket "less is more"
 Hannamor storkoste seg med å sette på servietter og pynte med en blomst, hun er opptatt av at bordet skal se pent ut og at det er ordentlige blomster, dvs avskårne blomster ;-)
 Jeg har denne sommeren lært at det går an å pynte kaker med stemorsblomster, og mor hadde disse med seg nedover (mine måtte kastes i kompostbingen tidligere i uka)
Mannen min elsker sjokolade, så da måtte han selvfølgelig få hjertesjokoladekake.
Hanna og fetteren fikk Hello Kitty gelè, enkelt og godt for små barnemunner.

I dag har vi vært på hytta til mine foreldre, vi har hatt en seng stående i kjelleren som vi skulle ha kjørt opp og byttet med den som er der. I dag endelig ble vi kvitt den! På vei hjem kjørte vi innom søppelcontainerne med den gamle senga, og akkurat da var det noen som skulle kaste en nydelig gammel seng. Mannen min spurte om den var ødelagt, den var bare litt slarkete var svaret. Så med en tømmermester til mann, endte vi jammen opp med å ta med senga hjem. 
En seng borte - hurra - en ny seng med hjem - også hurra 

Jeg håper din uke blir knallfin!
Klem fra meg 

søndag 12. august 2012

Litt nytt i hylla

God herlig søndag til deg!
Denne helga har vi hatt sommer, helt fantastisk herlig med sol og varme. Til tross for sommerværet har vi vært i aktivitet. Nå har endelig sprossene kommet på stuevinduene og det gjorde seg virkelig, mannen har tatt høstens første bukk, Hanna fulgte spent med da bukken skulle flåes og Hanna har vært i bursdag. Jeg var også med i bursdag og det er alltid  så inspirerende å se hvordan andre har (har jo vært i dette hjemmet flere ganger og blir alltid inspirert av hvor fint det er der). Jeg blir så glad og får så lyst til å endre på noe når jeg kommer hjem, det trenger ikke være store forandringene. Man må jo ikke gjøre likt som andre, men hente ideer og bruke det man har selv og gjøre det slik at det passer inn hos seg selv.
 Bokhylla på stua fikk litt nytt i seg, tok vekk insekts- og blomsterbøkene, og frem kom dovinduet fra hytta og favorittserviset mitt. Dovinduet er skrubbet og glassene fjernet, det var en sprekk i vinduet, så det måtte vekk.

 Endelig fikk jeg brukt denne glassklokke jeg så absolutt måtte ha i fjor høst. Den har inntil i dag stått på benken eller i skapet på grovisen. Serviset har jeg alltid likt og som liten valgte jeg dette kaffeserviset hver gang jeg hadde familiebursdag. Jeg syntes koppene var så fine, også likte jeg blomstene godt - og det gjør jeg fortsatt :-)

Ukens middager

Jeg ønsker deg en strålende ny uke!
Klem fra meg

torsdag 9. august 2012

Hello Kitty middag

God torsdag kveld!
Hurra, i dag var det kjempegøy å se på håndballjentene, gleder meg til finalen på lørdag :-)

I dag sto pannekaker på planen, en av Hannnas favoritter.
 Vi kjøpte Hello Kitty syltetøyet i Danmark, synes det var så skjønt. Jeg kjøpte en del Kitty utstyr for et par år siden da Hanna var helt hektet på Hello Kitty. Hanna synes alltid det er stas å få pannekaker stekt i Kitty stekepanna og ha sine egne pannekaker (storesøstra synes også at de er søte da).
Ekstra søtt ble det i dag med matchende syltetøy, dessverre var ikke smaken like søt og god som flaska.

Stekepanna er strålende til å steke speilegg og omelett, den passer perfekt til en brødskive.

Jeg ønsker deg en flott fredag og en herlig helg!
Klem fra meg

søndag 5. august 2012

Ny kjøkkengardin

Hei på deg!
I dag skinner sola og det har ikke regnet enda, det er herlig!
Denne helga har jeg malt stuevinduene og verandadørene utvendig og i går var jeg en del timer i Halden.
Mannen min syklet grenserittet, han og en kollega trengte sjåfør, så da sto vi opp kl.05.00 og dro til Strømstad. Jeg hadde en del timer mellom start og målgang, var da innom Nordby shoppingsenter og fant denne gardinen til kjøkkenet. Jeg har egentlig ikke vært på jakt etter ny gardin, men denne likte jeg så godt at den måtte jeg bare ha. Vi har bare ett vindu på kjøkkenet, så det blir ikke så store kostnader ved å skifte gardiner innimellom


Jeg prøver meg nok en gang med middagsliste for alle dagene, har virkelig ambisjoner om å følge den opp og sørge for at middagene blir sunne, varierte og gode.

Jeg ønsker deg en god ny uke!
Klem fra meg

fredag 3. august 2012

Små endringer på kjøkkenet

Riktig god fredagskveld til deg og takk for at du titter innom bloggen min!
Velkommen til deg Elise og takk for at du la deg til som følger :-)

Nå har hverdagen kommet for fullt, har nå avsluttet første jobbuke og det er jo helt greit.
Siste ferieuka tilbrakte vi i Danmark og var skikkelig heldige med været og har fått sommerfølelsen og blitt varm helt inn til beinet. Shopping og parkdager ble byttet ut mot deilige dager på stranda. Så vi er klare for høsten og vinteren - om noen måneder

Før vi dro til Danmark flyttet vi skapene over frokostbenken inn på "grovisen" og jeg skrudde ned hyllene over det lille bordet. Jeg har skrudd opp igjen den ene hylla, og da ble det litt luftigere.
Har pyntet med en gammel vekt og kaffekvern som mannen fikk for mange år siden og en blomstermugge og kopp fra min familie

 Over frokostbenken har jeg skrudd opp to hyller og satt ut det vi bruker i det daglige 
(mannen synes det er veldig kjekt for det er mye lettere å rydde ut av oppvaskmaskina, jeg har en tendens til å flytte om i skuffer og skap).
 Det var godt å få bort overskapene og jeg liker godt denne løsningen.

 Mine favoritter fra Greengate, alltid hyggelig å dekke på med koppene og jeg blir glad når jeg titter bort på koppene med blomster, prikker og striper

Nå skal jeg kose meg med ny utgave av BoligDrøm og en kopp te, og så venter håndballkampen
Heia Norge!

Kjøpte denne Greengate koppen i Danmark, det blir nok mer fra høst og vinterkolleksjonen - masse herlige fager og mønstre.

Ønsker deg en strålende fredagskveld og en god helg!
Klem fra meg