mandag 24. desember 2012

Endelig jul

GOD JUL!
Nå har det omsider blitt julaften, og det er så herlig.
I dag har vi bare kost oss med å gjøre "resten", vi har pyntet juletreet, funnet frem duker og servietter, vasket og ryddet det siste, sett på Grevinnen og hovmesteren og ikke minst hengt opp strømpene og satt frem grøt til nissen.
I dag er nok den koseligste dagen før jul, for meg. 

Jul i gangen
 Dette er et lite rognebærtre som jeg sagde ned hjemme hos foreldrene mine. Jeg lot det tørke over natta før jeg malte det med to strøk vannbasert oljemaling. Denne greina erstatter gardina i gangvinduet. Jeg har pyntet med ulike kongler, kuler, pepperkakehjerter og små tøyhjerter fra Ib Laursen.


Julestue

Jeg liker godt å pynte med rødt til jul, jeg har ikke så masse nisser, jeg bruker heller kongler, greiner, selvsydde hjerter fremfor andre ting.



 Vi har inntil i dag hatt alle julegavene som har kommet i hus i bestefarsenga på stua, der har de ligget å fristet noen og enhver...les meg... i mange dager. Nå i kveld har de havnet under juletreet.
I år har vi pyntet juletreet vårt med kongler vi plukket i Danmark i sommer, hjemmesydde kremmerhus, hjerter fra Miljõgården og røde julekuler i ulike størrelser.

Vi feirer som alltid jul hjemme, men i år har vi bestemt oss for å ha en litt annerledes julemiddag. Vi skal ha selvskutt rådyr og orrfugl med mandelpotetpurè og grønnsaker, og riskrem og sjokolademousè til dessert.
1.juledag blir det pinnekjøtt, rotstappe og poteter.

 Med små barnefingre som pakker nøye inn selvlagde julegaver, ønsker jeg deg en riktig god og fredlig jul, og er strålende nytt år!

Juleklem fra meg!
...sender en ekstra juleklem til deg A.S.H :-)



torsdag 13. desember 2012

jul i vårt hus

God torsdag til deg!
Nå begynner det å bli jul hos oss, i år har jeg pyntet litt hver dag og skate men sikkert fått plass julepynten

Julekjøkken
 De røde Greengate koppene og skålene har kommet frem, og de fresher virkelig opp hylla på kjøkkenet


 Hanna har laget adventsappelsin i barnehagen, og den lukter så godt, bringer frem barndomsminner og Jul i skomakergata

Juledo
 Jeg har pyntet litt på do også. Når det er jul, så skal det synes i hele huset.
Badet har også blitt pyntet enkelt, jeg liker å bruker grantrær, kongler, lerkekvister, hjerter og ulike røde pyntebånd. Jeg tar ikke frem så mange nisser, nesten bare de som jentene har laget opp igjennom årene

Jul på badet

Jeg ønsker deg en fortsatt god kveld!
Førjulsklem fra meg

onsdag 5. desember 2012

julekalendere

Hei på deg!
Endelig har desember kommet, her har de første adventspakkene blitt pakket opp.
I år har jeg laget søndagsposer til eldste datteren til mannen min, hun får fire poser, en for hver søndag i advent. De er fylt med litt forskjellig nyttig og unyttige ting


 Jeg har pyntet posene med ulike stempler, nostalgiske bilder, skrevet pepperkakeoppskrift og første vers av luciasangen. Dette var utrolig koselig å gjøre, kjempegøy å handle litt småtterier, og veldig hyggelig at første posen falt i smak.

 Hanna venter fortsatt på sin broderte kalender, ble ikke ferdig i år heller (og det har jeg ikke dårlig samvittighet for heller, for en gang blir den ferdig). Så hennes pakker henger i år som i fjor på en rundstokk som jeg har tredd inn i hylleknektene i gangen. Hanna får ulike ting i sin kalender, blyanter, tights, barbieutstyr, lydbok, genser osv, i helgene får hun små kremmerhus med godteri.


Kalenderpakkene er noe av det første vi ser når vi kommer inn fra yttergangen. Det er så koselig!
Hanna hadde også laget kalenderpakker til mannen og meg, de satte hun på hylla over. Hun var litt lei seg, fordi hun hadde bare rukket å lage tre pakker. Vi fikk to nydelige perler og en dorull som var pyntet med stoff og tegnet på. 
Mannen min og jeg får også søndagspakker av mine foreldre, og det er like koselig hvert år. Jeg vil nok for alltid være et barn når vi kommer til desember, jeg synes det er den beste og koseligste måneden i hele året.

Jeg ønsker deg en herlig 5. desember!
Førjulsklem fra meg