onsdag 18. juli 2012

forandring fryder på "grovisen"

God kveld kjære deg!
Håper dagen din har vært god og at du nyter sommeren!

Forrige uke hadde vi litt ruskevær, så da brukte jeg  og mannen litt tid på å forandre på "grovisen". Besteforeldrene til mannen hadde et grovkjøkken da de bodde i sitt forrige hus, og det ble alltid kalt for "grovisen". Da vi kjøpte huset vårt, var det et lite vaskerom innenfor det bitte lille kjøkkenet vårt, og vaskerommet ble selvfølgelig til "grovisen" vår.
 Tidligere hadde vi glass-skapene over bardisken på kjøkkenet, men så fikk jeg en fiks idè om å ta de vekk for å få litt mer luft på kjøkkenet. Skulle egentlig skru de opp på en annen vegg, men det ble litt kålete og ikke så veldig fint. Etter litt frem og tilbake, fant vi ut at de kunne skrus opp på "grovisen".
Det medførte en del rydding. Det er egentlig ikke så ofte at benken her synes. Jeg har en tendens til å sette lysestaker, krukker, brett osv osv, som jeg ikke skal bruke og som er planlagt å komme ned i boden i kjelleren. Men veien ned til kjelleren er skrekkelig lang innimellom...
Motivasjonen for å holde det ryddig er mye større når det er orden og system på ting. Jeg har ryddet i alle over- og underskapene, så nå har alt fått sin plass. Herlig!
Litt mer innbydende å vaske hendene nå 

Ønsker deg en fin onsdagskveld!
Klem fra meg

fredag 13. juli 2012

seng i stua

Hei på deg!
I dag regner det katter og bikkjer, så da er det deilig å holde på litt inne.
Nå har senga kommet på plass i stua, og vi liker det.
Det er utrolig deilig å ligge å lese, slappe av med rolig musikk eller en skikkelig kosestund med Hannamor.
Hun har også sett at senga kan brukes til ulike ting, som båt, buss, barnehage eller Spania, hun storkoser seg med dukkene sine og div utstyr.

 Til høsten og vinteren skal senga fylles med saueskinn og flere varme tepper, og jeg har et lite håp om å fylle senga med julegaver i tiden før julaften (men jeg vet ikke om det går, for jeg er så nysgjerrige at jeg neppe klarer å la de ligge i fred uten at jeg kjenner og klemmer på pakkene).

For å stenge av litt mot spisebordet, sagde mannen av en hylle vi hadde stående i kjelleren, monterte på toppen igjen og jeg malte. Den funker strålende. 

Ønsker deg en riktig god dag om sola skinner eller ei!
Klem fra meg

mandag 9. juli 2012

Rosarussrom

God mandag til deg og takk for at du titter innom bloggen min!

Forrige helg begynte mannen min og jeg og se oss om i stua, og kom til konklusjonen at det er noe som mangler her... Han bladde i noen interiørblader og sa i en bisetning at han ønsker seg en daybed. 
Aha!!! Vi kan flytte Hannas gamle seng ut i stua! Hun kan få igjen den forrige senga som ikke tar opp hele plassen på rommet hennes. Så da var det bare å hive seg rundt, måtte først høre med Hanna om det var greit og vi fikk klarsignal fra henne. Klar -  ferdig - flytt :-) Bilder fra stua kommer etter hvert.

Slike små endringer får jo ringvirkninger, og det er jo det som er så herlig med å flytte litt rundt på  møbler.
Så da endte vi opp med rosarussrom, siste året i barnehagen kalles de eldste for rosaruss i vår kommune. Det gjøres stor stas på dem i mai med muligheter for å kjøpe russegensere, barnehagen lager russekort og russeluer, det arrangeres russefest/ tur. Dette er noe barna ser frem til og det er veldig stas å være rosaruss.
 Hannas rom er det eneste rommet i huset vårt som ikke har blitt pusset opp ordentlig, og hennes rom står for tur neste år. Da blir hun skolejente og hun skal få et litt mer "storjenterom"
Så etter å ha flyttet ut gamlesenga (den er kjempegammel, tippoldefaren til Hanna har laget den) og inn med en Ikeaseng, trengte rommet en overhaling. Vi har flyttet ut lekekjøkkenet til dokkestua og Hanna trengte sårt oppbevaring til leker.
Etter å ha tittet litt på Ikea, fant jeg møbler jeg likte godt og som ville passe inn på den ene veggen på Hannas rom

 Nå har Hanna god plass til leker og annet utstyr, og ved å skru opp en bildehylle og läckhylle, frigjorde vi også plass i bokhylla som gjorde plass til mer leker der.
 Hanna har nå eget hobbyskap på rommet sitt, hun er veldig glad i å tegnet, perle, male og ikke minst tape. Veldig godt med orden i saker og ting, mye letter å rydde når ting har en fast plass
Alt dukkeutstyret fikk plass i de rosa kassene, så nå ble det orden på Marte, Sandra, Karoline, Selma, Hjørdis og resten av dukkegjengen.
  Den ene oppbevaringshylla ble til barbiehus, Hanna elsker barbie og bruker myye tid på å leke med dukkene sine
 På plass med en liten seng som ikke ruver så mye.
Hanna har en lys rosa vegg, mener fargen heter prinsesse. Jeg malte i fjor, og fargen kom faktisk mye bedre frem nå. 
Så dette ble rosarussrommet til den gode og vakre tannløse Hannamor

Med denne herlige buketten med sommerblomster ønsker jeg den en strålende ny uke!
Klem fra meg

onsdag 4. juli 2012

sommertid

God onsdag til deg!
Har nå begynt på feriedag nummer tre og det er fantastisk med sommerferie, og av tre dager har vi hatt sol alle dager. Det er utrolig deilig når værvarselet har vist noe helt annet.
Sommerblomstene er på plass ved inngangspartiet, så nå er vi klare for sommertid.



 Disse kassene er fra Bohus, lykter og potter fra div steder og blomster fra Blomsterverden og Blomsterkroken. 

 Dette var inngangspartiet vårt denne sommeren, jeg er veldig glad i rødt og blir glad av å se på røde sommerblomster, men må bryte opp litt med andre farger også.

Sommerferien kunne ikke begynt bedre for Hannamor, hun har hatt en løs tann i over en måned nå og på søndag nappet hun den ut. Hun var over seg lykkelig og utrolig stolt over å ha mistet sin første tann. Litt skeptisk til at tannfeen skulle komme inn i huset mens vi sov, men våknet lykkelig og spent mandag morgen...tidlig...og listet seg på kjøkkenet for å se i glasset, og der lå det penger og tanna var borte :-)

Ønsker deg en fortsatt herlig onsdag!
klem fra meg