tirsdag 29. mai 2012

utekjøkken

God tirsdag til deg og takk for at du titter innom bloggen min!
Her er helgas prosjekt! Vi skulle egentlig lage utestue i den ene delen av carporten, men den må nå vike til fordel for nytt bad :-)
Så etter å ha grublet litt noen dager, kom jeg på at vi hadde en gammel og sliten sjenk stående i boden ute. Den har stått på et barnerom for mange år siden og ble satt i boden til oppbevaring. Den var i såpass grei stand at den kunne tåle en sommer ute.
Så da var det frem med malekost

Slik ble den ferdigmalt og vips vi har fått oss utekjøkken.
Den står under tak, så det er mulig å oppbevare noe i den og det er fort gjort å bære ut og skjære opp og tilberede mat ute. 



Dette har kostet 185kr i planter, resten hadde jeg liggende i kjelleren eller på grovisen.



Jeg ble veldig fornøyd og er klar for flere varme sommeruker
- for her skal det grilles 

Ønsker deg en herlig tirdag!
Klemklem

mandag 28. mai 2012

heklet babyteppe

Hei på deg!
Nå har bloggen måttet vike for finværet. I dag er det bare 17 grader og lett overskyet ...og jeg er litt solbrent...
Så i dag har jeg tilbragt mye tid inne, vaskerommet er ferdig ryddet og organisert, har begynt på bestilling av 45 luer og pannebånd.
Og har nå blitt ferdig med hekleteppet til den nyeste prinsessa i b-gjengen som kommer om ikke så lenge.
Jeg heklet et vognteppe, 7 x 9 ruter i sandnes mandarin petit.


Må også vise denne ukens middager, veldig lettvint denne uken, 
men vi må nyte de herlige sommerdagene mens vi kan :-)
Nå skal jeg gå å lage biffsalat til mannen og meg.

Ha en fortsatt strålende mandag og nyt sol og varme!
Klem fra meg

søndag 20. mai 2012

ukas middager

God søndag kveld til deg!
Etter mange dager med fri, nærmer nå hverdagen seg igjen, så her kommer vi middagsliste for denne uka.

Har ikke skjedd stort her disse dagene, vaskerommet har fått en minishinings, men vi har mest kost oss, slappet av og jeg har begynt på å strikke julegaver.

Ønsker deg en strålende ny uke!
Klem fra meg

mandag 14. mai 2012

Husmor på prøve

God mandag til deg!
Nå skal det bli orden i matveien med hjemmebakt brød og middagsliste.
I går svingte jeg meg litt rundt, ryddet og shinet soverommet vårt, mens første brøddeig sto til heving. Vi har bestemt oss for at vi nå skal satse på hjemmebakt brød. Hanna og jeg spiser ferske rundstykker eller brød i barnehagen 2-3 ganger i uka. Hjemme har vi riktignok ikke vært så bortskjemte med det, men det skal det bli en ordnings på nå :-)

Jeg bakte tre barnebrød med gulrøtter, sesamfrø og grovt mel. Barna her liker jo ikke "stein" eller frø som jeg kaller det i brødet, men litt grove må de jo være. Gulrøttene synes jeg gjør at brødene ikke blir så tørre etter at de har vært fryst. Planen er jo at barna sakte, men sikkert skal tilvennes frø, slik at jeg ikke trenger å bake to slags brød. 
Voksenbrød denne gangen ble med havregryn, kruskakli, sesamfrø, solsikkekjerner og linfrø.

Her er denne ukes middagsliste. Jeg har lenge handlet bare to ganger i uka, men nå har jeg funnet ut at det holder å storhandle en gang i uka. Jeg handler hver torsdag og handler da inn til neste torsdag igjen. Dette funker veldig bra, middagene kan planlegges mer og samtidig kan jeg passe på å dytte inn grønnsaker og fisk, for det nedprioriteres lett når man er kjempesulten og skal handle middag på vei hjem.
Våre middager må jo tilpasses litt til fotballtreninger, hva barna liker - dette er det eneste måltidet vi spiser sammen og det skal være koselig og ikke bare mas om mat. I tillegg er det også slik at når mannen ser hva som skal være til middag, er jo mulighetene større for at jeg kommer hjem til ferdig middag, for det er deilig det!
I helgene blir det kosemat på fredag og lørdag, og på søndager prøver vi på å lage ordentlige middager.

Ønsker deg en fortsatt fin uke 
Klem fra meg

onsdag 9. mai 2012

Ny do

God kveld til deg!
Dette er nok litt sært, men jeg gjør det likevel!
Slik ble doen vår etter at vi pusset opp (jeg klarer ikke å bruke ordet toalett, beklager hvis jeg støter noen!). 
 Her var det tidligere strie som var litt dårlig malt, og vi har ikke gjort noe her siden vi flyttet inn. Planen var egentlig å slå ned veggen mellom badet og doen, men vi har etter hvert blitt enige om at det er greit å ha rommene hver for seg. 
Mannen min liker best umalt panel, så her blir det nok værende umalt de neste hundre år.
...og det er helt greit.

 Speilet er fra Ib Laursen og kjøpt på Loftet
Dosetet skal byttes ut etter hvert, det vi hadde sprakk under listingen i taket.
Denne herlige og nyttige taggen så jeg på et gammelt blogginnlegg, og tenkte at det var sikkert ikke å få tak i. Men, på Landlige hjem på Sundbytunet hadde hun igjen én :-)

Så etter å ha fått ny do, må vi gå i tenkeboksen om vi skal lage sommerstue eller pusse opp badet...

Ønsker deg en finfin torsdag
Klem fra meg


søndag 6. mai 2012

Bursdagsuke

Endelig kom 5 års dagen til Hanna, den har hun (..og jeg da...) gledet seg til i mange måneder.
Her kommer minnene fra dagene med feiring.
Hanna er jo så heldig å ha bursdag på selveste 1.mai, og i år våknet vi opp til skyfri himmel og kunne se rett ut på naboens flaggstang med det norske flagget til topps. Er utrolig vakkert å se det norske flagget vaie i vinden.

Hanna gledet seg veldig til å bli vekket av bursdagsangen og pakker på senga, og hun måtte jo også få det av godsaker som hun liker spesielt godt. Nok en gang ble Hanna litt overveldet og fikk knapt i seg kake. Hun fikk flippfloppere i første gaven, og de satt på resten av dagen.
 Jeg har pyntet litt i hele huset, jeg liker at det synes at det er bursdagsbarn i huset.

 I år også bestilte jeg blomsterdekorasjon hos Blomsterverden og Therese laget en nydelig dekorasjon.
Hanna valgte ut Minnieservietter, godteposer og invitasjoner allerede i februar, så fargene ble rosa med litt rødt.


 I familiebursdagen ble det pølsefest, og med Minnieservietter med rødt og hvite prikker, måtte jule Green Gaten frem :-)

 Prøvde meg på marshmellows med sjokoladetrekk og kakestrø, og de falt i smak. Vi syntes de var best etter ett døgn i kjøleskapet før de skal spises. De ble en fin dekorasjon på kakebordet også

Endelig kom jentene på besøk, Hanna syntes dagen var skrekkelig lang. Hun skulle gjerne pyntet seg rett etter frokost, så da var det greit å kunne ha noen oppgaver og hjelpe til litt. Hun var med å pynte bordet og ikke minst henge opp ballongene ved veien

Hanna skulle ha en minniemus kake!!! 
Hjelp tenkte jeg etter å ha googlet det, for det var skrekkelig mange fine og avanserte kaker, selv med steg for steg hvordan de lages, skjønte jeg at jeg var på tynn is. 
Jeg kjøpte rett og slett bare Rolfondant i svart og rødt på Panduro, og tenkte at her må fantasien styre. Barn er heldigvis lette å glede selv om de kan være grusomt ærlige innimellom. Jeg bakte krydderkake i langpanne og tegnet et hode ut fra en H&M hårstrikkeske Hanna fikk i påsken. Fondanten var lett å kjevle ut og forme, så det var egentlig ikke så vanskelig, men det er langt blir nok ikke tilbudt konditorjobb med det første. Men, bursdagsjenta ble fornøyd med kaka og det var det viktigste 

Ønsker deg en strålende ny uke!
Klem fra meg