onsdag 30. november 2011

Adventskalender

God onsdagskveld til deg!

Her er årets julekalender, i år har jeg hengt opp alle Hannas kalenderpakker på en rundstokk under hylla i gangen. Pakkene inneholder litt leker og moro, litt praktiske ting og lørdager og søndager har jeg laget kremmerhus som det er litt godis oppi.
Storesøstrene til Hanna har jeg brodert kalendere til, har også begynt på Hanna sin, men har ikke blitt ferdig (har holdt på i snart 2 år, men til neste år da....)


 ...litt tomt på hylla, men det kommer noen svibler etter hvert...



Ønkser deg en alle tiders 1.desember ♥
Klem fra meg

søndag 27. november 2011

1.søndag i advent

God søndagskveld til deg!

Så tenner vi ett lys i kveld,
vi tenner det for glede.
Det står og skinner for seg selv,
og oss som er tilstede.
Så tenner vi ett lys i kveld.



En innholdsrik søndag for oss i dag, først på familiegudstjeneste med utdeling av 4-årsboka, deretter rett på juleverksted i barnehagen. En veldig koselig dag og enda noen skjønne konglenisser ble laget ♥

Årets adventssatake er ganske enkel, et gammelt fat med mose og pyntet med kongler i forskjellig størrelse og et pepperkakehjerte.

Ønsker deg en god uke!
Klem fra meg

lørdag 26. november 2011

Jul på kjøkkenet

God lørdagskveld til deg!
Nå begynner julekjøkkenet vårt å ta form. Jeg synes nesten det er det koseligste rommet å pynte til jul.
Kjøkkenet er preget av rødt, ruter og små juletrær, og det er ikke mye nyinnkjøpt julepynt her.
Vi har bare ett vindu på kjøkkenet og nå er utsikten ganske stusselig, men det får vi ikke gjort noe med.
I år har jeg forandret litt på pynten i vindu, jag har pleid å ha julestjerner, en liten nissekone og nisse. I år måtte de vike for noe av favorittjulepynten.
 Har også byttet ut det meste på hyllene, mye og litt nytt Green Gate og
krukker med mandler og rosiner til gløgg.
 På kjøkkenbenken har jeg dette sinkhuset, kjøpte det i en butikk i Oslo i fjor og liker det kjempegodt, og nok et lite juletre.
 Jeg har også byttet ut hjertekurven ved oppvaskkummen, Durancesåpa er på plass, hjemmestrikket klut og oppvaskkost fra Søstrene Grene.

Den gamle kjøkkenvekta har nå blitt fruktfat
 Disse herlige nissene er noen av mine favoritter blant julepynten. Storesøstrene til Hanna lagde dem for mange år siden - jeg synes de er så utrolige fine og det er julepynt med masse sjel i. Jentene synes også det er stas og litt flaut å pynte med dem :-)
 Disse fantastisk søte konglenissene lagde Hanna og storesøster på juleverksted i barnehagen i fjor, og de skal det selvfølgelig også pyntes med. Jeg liker nok best julepynten som barna lager, ikke noe i butikkene kan måle seg med hva små, kreative fingre kan lage. De er jo så stolte av det de lager og ingen i hele verden har lik pynt. Det blir veldig personlig og jeg synes det er en fin tradisjon å ta frem julepynten som barna lagde da de var små. Jeg er nok veldig opptatt av tradisjon når det gjelder julen, og min barndomsjul var preget av tradisjoner og familiehygge. Det vil jeg også gi til jenta mi og storesøstrene hennes.

Ønsker deg en fortsatt herlig lørdagskveld
Klem fra meg ♥

fredag 18. november 2011

Nytt stuebord

God fredagskveld til deg!
Et kjapt innlegg før vi skal kose oss med taco og Idol.
Denne uken kjøpte vi oss nytt stuebord, vi hadde et bombaybord som vi har hatt i 4 år. Har med tiden blitt grådig lei det og har vært helt dårlig på å kulle bytte det ut. Mannen så ikke helt behovet for nytt bord "det er da fint nok det vi har". Men, jeg har en tendens til å bli litt lei møbler innimellom. Vi prøvde med et annet bord vi har i kjelleren, men det passet ikke. Etter mye om og men ble vi enige om å kjøpe et nytt bord.
Før:
 Etter:
 = en veldig fornøyd kone og mann :-)

Må også vise frem de nye veskene mine fra Cath Kidston. Verdens snilleste kollega var på juleshopping i London og kjøpte med seg disse til meg. De er så utrolig skjønne og praktiske, plass til masse oppi og ikke minst utrolig fine. Jeg er så fornøyd med de fine veskene mine :-)

Ønsker deg en nydelig fredag!
Klem fra meg 

tirsdag 8. november 2011

Julekurver

God tirsdagskveld til deg!
Julekurvene forrige helg måtte vike for en uke med streptokokker og sofaen med fleecepleddet. Jeg synes det er virkelig bortkastet tid å være syk. Men, i går begynte kroppen å virke litt igjen, så da måtte  julekurvene gjøres ferdig. Jeg skal lage flere av disse som skal henge på juletreet.

Jeg fikk også laget en julegave og denne posen skal fylles med div. rosa ting.

Nå er nesten alle adventskalendergavene i hus, det gjenstår noen til Hanna og ikke minst finne på en liten juleaktivitet til de ukene storesøsteren til Hanna er hos oss. Vi prøvde en sånn type aktivitetskalender i fjor også (i tilegg til vanlig pakkekalender) og jentene syntes det var stas.
I fjor bakte vi kaker, lagde julegaver, så på julefilm, pusset sølv +++
Hva slags planer har DU for adventskalender i år?

Ønsker deg en fortsatt god uke
Klem fra meg♥