søndag 30. oktober 2011

Juleforberedelser

God søndag til deg!
I går snudde jeg lappeteppet jeg sydde i sommer, jeg sydde da en sommerside og en juleside. Lyserosa er ikke helt fargen for meg nå, og dessuten fikk jeg tilfredsstilt et bittelite behov for julepynting. Tenkte jeg skulle snikpynte litt, men mannen gjennomskuet meg med en gang, og mente at juleputene fikk versågod å vente til desember. Og, det skal de også, men første helga i advent, da blir det julehus :)


                                                    
Men, da jeg våknet i dag tidlig, tenkte jeg søren heller, jeg sydde et ståltrådhjerte. Det var veldig enkelt, men kanskje ikke så fint - er ikke helt sikker. Jeg formet en ståltråd som et hjerte og sydde bare en lang tarm, tredde den på ståltrådhjerte og satte på en blonde. Det henger nå på speilet i gangen inntil videre, så får vi se...
                                                 

Og, hvorfor slutte der, når hele huset ble tømt for mann og barn, så jeg gikk like gjerne i gang med å pakke inn små-julegaver. Tema for disse gavene er pepperkaker, de skal pyntes mer nærmere jul med grankvister, men det var faktisk en liten befrielse å pakke inn sånne barnlige julegaver. Jeg har storkost meg.
Nå venter symaskina på at jeg skal komme å sy flere julekurver. Mann og barn likte kurven jeg sydde i går, men de mente den absolutt burde fylles med noe godt om den skulle henge på juletreet. Og, det er jo det minste problemet. I dag skal jeg sy flere av den jeg lagde i går og noen i rødt stoff med hvite hjerter og blonder. Jeg liker aller best rødt til jul, ruter, prikker og ikke minst hjerter

Ha en strålende søndag og kos deg ♥
Bitteliten førjulsklem fra meg

lørdag 29. oktober 2011

giveaway premie

Dørskilt, 9380

HURRA - jeg vant så suveren og flott premie i giveawayen hos Silje-sin.
Et valgfritt dørskilt hos kortshop.no

Tusen takk, Silje!

høsttur og julekurv

Riktig god lørsdag til deg og takk for at du titter innom bloggen min!

I dag har vi hatt en skikkelig rolig formiddag, men etter mye om og men kom vi oss ut på tur. Vi kjørte opp til åsen og fant oss et fint sted. Akkurat idet vi satte oss forsvant sola og det ble litt grælete. Hanna var ikke helt turmotivert og ble litt kald, så etter første pølsebiten sa hun stille; "kan vi ikke bare slukke bålet og sette oss i bilen og spise pølser?" Vi holdt motet oppe, og etter pølser, kakao og kvikklunsj gikk vi en liten tur. Jeg plukket litt mose og fant noen kvister, Hanna storkoste seg på pappas nakke og hylte av glede da løp i myra  "du er den beste, pappa"

                                     


Da vi kom hjem måtte jeg bare finne frem litt julestoff, jeg verker etter å pynte til jul. Gleder meg så masse til den deilige førjulstida med julemusikk, pynting, gaveinnpakking, baking og masse masse kos. Så i dag måtte jeg prøve meg på en julekurv. Jeg har allerede samlet noen bitte små trær i kjelleren som skal brukes til å pynte med, og Hanna meldte seg umiddelbart til å være med å prøve ut julekurven.
 Har brukt stoff fra Panduro, bånd fra Stoff og stil og perle i tuppen (ikke så lett å se, men den er der).

Ønsker deg en deilig lørdagskveld ♥
klem fra meg

tirsdag 25. oktober 2011

Vridd hals

God tirsdagskveld til deg!

Her har vi tent masse lys, ovnen putrer, og koser vi oss med yatzy og popcorn, og i bakgrunnet hører vi på Mitt lille land cd´en. En cd som forøvrig er utrolig fin, masse flotte sanger, men samtidig litt trist.
Når har det blitt skikkelig "grælete" her og det er på tide å finne frem litt varmere tøy. I sommer strikket jeg denne vridde halsen. Oppskriften fant jeg på pickles.no. Den er kjempeenkel å strikke og blir ganske så fin. Det deilige er at den sitter godt rundt halsen og er ikke for vid (jeg har den to ganger rundt halsen), og det betyr at jeg kan på jobb, siden den ikke er i veien og den er ikke en sånn typisk utehals.

Slik strikker du den:
♥ Legg opp 87 masker
Pinne 1: Strikk rett
Pinne 2: * 1 kast, strikk 2 masker sammen, strikk 1 rett*. Gjenta fra * til * ut pinnen.
(bruk gjerne maskemarkør for å se hvor omgangen slutter).
♥ Strikk pinne 1 og pinne 2 til garnet tar slutt og fell løst av

Jeg bestilte garn fra pickles ett nøste Abuelita tjukk merino og brukte rundpinne nr 10, 80cm lang.
Det går helt sikkert å strikke med annet garn også, men det har jeg ikke prøvd enda (har et par julegavestrikkinger først)

Ønsker deg en fortsatt herlig uke!

Klem fra meg

søndag 16. oktober 2011

Førjulshandling

God søndagskveld til deg - hyggelig at du titter innom bloggen min!

I går var Hanna, jeg og to damer til på jentetur til Snoka Miljø like utenfor Kongsvinger.
Der var det fint! Det var nesten fullt julehus, med mange juletrær pyntet i ulike farger og stiler, det var tekstiler, lamper, lykter - små og store, det var det aller meste. Vanskelig å bekrive egentlig, må nok oppleves. Utrolig flotte utstillinger (var ikke lov å ta bilder), men sjekk ut  http://www.snoka.no/ og det er virkelig verdt et besøk. Vi storkoste oss, det var spesielt stas for Hanna å kunne ta av juletrepynten og kjøpe den. Det var så mye fint å se på og atmosfæren var så deilig at det nesten var litt vanskelig å handle.
Men vi hadde en deilig førjulsdag og skal garantert tilbake før jul.
 Jeg kjøpte de små lyktene, tøyposen, brikkene og brettet, ser for meg det med Green Gate julekopper og gløggkos. Jeg kjøpte også en lampe, men skjermen passet ikke, så den er litt stusselig å vise frem.
Green Gaten på brettet kjøpte jeg i Lillesand i høstferien. Må også fortelle at mannen også liker Green Gate og bruker koppene hver dag.

På vei hjem stoppet vi på Antikk og Shabby Chic, en kjempelåve med alt du kan tenke deg av både gammelt og nytt satt sammen i stilige utstillinger. Jeg har vært på utkikk etter en pyntehåndklehylle, men den kan ikke være bredere enn 70 cm. Og det første jeg så da jeg kom inn i "kjøkkenrommet" var to forskjellige pyntehåndklehyller og bredden var perfekt.  Jeg falt for denne og kunne ikke få tatt den ned og betalt den fort nok. Kom hjem og var kjempeglad og i ekstase. Mannen derimot svarte at; "hvor mange sånne hyller skal vi ha da? Nå prøver vi ut den tredje hylla på kjøkkenet..." Jeg svarte litt spakt at en sånn hylle har vi jo ikke, og dessuten har jeg funnet nye plasser til de som har vært på kjøkkenet før.
Nå er hylla skrudd opp, og vi ble fornøyde begge to :)

Ønsker deg en flott ny uke!

klem fra meg

lørdag 8. oktober 2011

God lørdag til deg!
Etter noen effektive timer ute med rydding av gammel veranda og kjørt den på miljøstasjonen og rydding av div, samt innpakking av julegaver som skal sendes nordover på torsdag, er det ekstra godt å sette seg ned med nytt blad. Gleder meg nå og kjenner at jeg har litt forventninger til ordene på førstesiden; adventstaker og julepynt

I kveld blir det taco og godis til Skal vi danse

Ønsker deg en alle tiders flott lørdagskveld ♥

torsdag 6. oktober 2011

stuebilder

Velkommen til stua vår!

Etter deilige høstferiedager i Kristiansand, var det godt å komme hjem. Jeg må alltid rydde bort og finne frem, og forandre på ting når jeg kommer hjem fra ferie. Det ble litt småshopping både til stua og Green gate, som kommer i senere innlegg
 Lesestolen, med hjemmestrikket pledd som min snille søster har strikket til meg. Det er veldig koselig å sitte her med rolig musikk å lese eller strikke

 Spisestua og arbeidsbordet, her sitter jeg å syr alle luer og pannebånd, veldig kjekt når Hanna tar ut duplokassene og tømmer de på stua, eller når hun sitter og tegner sammen med meg. Deilig å kunne sitte å gjøre egne ting, men allikevel være der resten av familien er

Dette kurvfatet er fra Upstairs, en butikk med alt og ingenting, finner alltid noe spennende og til veldig hyggelige priser. Tine K lysestaker, de gir så utrolig fint lys, alt kjøpt i Kristiansand.

Ønsker deg en nydelig torsdagskveld
Klem fra meg ♥